PROJECT

CO2 Minerals

Dit item is onderdeel van de volgende transitiepaden:

CO2 Minerals Rotterdam is een onderdeel van een breder programma in het Rotterdamse haven- en industrieel complex gericht op (her)gebruik van CO2 als grondstof (Carbon Capture & Usage, kortweg CCU). Dit is één van de belangrijke systeemdoorbraken, zoals geïdentificeerd in de RNE. Dit specifieke project richt zich op het mineraliseren van CO2 voor het produceren van low carbon bouwmaterialen. De bouwsector kent een forse CO2 footprint en deze toepassingen leveren een aanzienlijke bijdrage aan de reductie van CO2 uitstoot.

In de periode 2018-2025 zullen een vijftal faciliteiten worden gebouwd voor verschillende industriële toepassingen van CO2, zoals Ruwbouwgroep (low carbon bakstenen), Procedé (opschalen van CO2 Capture technologie), Carbon8 (vervanging van gravel in beton), Asbeter (verwerking van asbest tot 100% veilig en circulair bouwmateriaal) en Green Minerals (toepassing als grondstof voor 3D printers en vulmateriaal voor beton).

De betrokken partners zijn o.a. Deltalinqs, Provincie Zuid Holland, Ministeries van I&M en EZ, AVR, Pelt & Hooykaas, Tronox en Uniper.

Any questions?


Fabienne Smith
Gemeente Rotterdam
Stadsontwikkeling
Roadmap Next Economy

fabienne.smith@innovationquarter.nl

Naar magazine

Gerelateerd

project

Trekvlietzone

project

Next Generation Woonwijken

Toekomstbestendige woongebieden creëren

project

3D Portal

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Sign up for Roadmap Next Economy
* = verplicht veld