PROJECT

Health Data Cooperative

Dit item is onderdeel van de volgende transitiepaden:

In de gezondheidszorg vindt een verandering plaats in de richting van meer preventie, zelfmanagement en producten, services en behandelmethoden op maat van de patiënt. Data zijn daarbij cruciaal, waarbij de meerwaarde zit in de combinatie van algemene medische data en persoonlijke gezondsheidsdata van het individu. Dit leidt tot nieuw begrip van ziekten en nieuwe en betere behandelmogelijkheden. Naarmate die persoonlijke data steeds belangrijker worden, wordt ook de vraag steeds belangrijker wie die data controleert. De kern van de HDC is om ervoor te zorgen dat mensen zelf de controle houden over het gebruik van hun persoonlijke gezondheidsdata. De Holland Health Data Cooperative deelnemers blijven derhalve eigenaar van hun gezondheidsdata en kunnen van het gebruik ervan profiteren. De data worden veilig opgeslagen en beheerd naar hun eigen wensen. De coöperatie acteert daarmee als een betrouwbare intermediair tussen het individu en de zorgaanbieders.

De HDC is onderdeel van twee grote H2020 voorstellen (Personalized Nutrition en Prototyping a European Interoperable Electronic Health Record). De HDC maakt tevens deel uit van de PPS Personalised Nutrition and Health. De data en de services die daarmee kunnen worden ontwikkeld zijn in potentie van grote economische waarde en het is van belang dat daar een goede structuur en borging voor komen waarmee de belangen van de burgers worden gewaarborgd.

Partners

Any questions?


Fabienne Smith
Gemeente Rotterdam
Stadsontwikkeling
Roadmap Next Economy

fabienne.smith@innovationquarter.nl

Naar magazine

Gerelateerd

project

MXL – bevorderen van metabolisme onderzoek

project

CO2 Minerals

Nieuws

Een aantrekkelijke economie met een groen randje

De Roadmap Next Economy (RNE) bouwt aan de toekomst van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Dit doet ze aan […]

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Sign up for Roadmap Next Economy
* = verplicht veld