PROJECT

MXL – bevorderen van metabolisme onderzoek

Dit item is onderdeel van de volgende transitiepaden:

Vitaal werkende burgers dragen bij aan het welzijn en de productiviteit van Nederland en stimuleren de economie. De eisen aan de gezondheidszorg nemen snel toe, door onze levensstijlkeuzes en omdat we allemaal langer leven, vaak met een of meer chronische aandoeningen. We betalen collectief meer voor gezondheidszorg en onze gezondheidszorg budgetten staan ​​onder toenemende druk, en dit treft vooral mensen met een lage sociaal economische status.

Het doel van dit project is om metingen van metabolomics betaalbaar te maken voor onderzoek, kliniek en burgers: voor betere preventie en genezing van ziekten, en om burgers in staat te stellen op wetenschap gebaseerde keuzes te maken voor hun persoonlijke weg naar gezond ouder worden. Technologische vooruitgang in de richting van verbeterde en betaalbare metabolomics-meting zal medische, farmaceutische, voedingskundige en sociale innovatie mogelijk maken.

Deze versnelling van de productiviteit van metabolomics-gegevens zullen leiden tot doorbraken in de gezondheidszorg: het biedt de mogelijkheid tot cross-over, interdisciplinaire samenwerking ter ondersteuning van persoonlijke gezondheidszorg en leefstijlinterventies.

Metabolomics is een belangrijke tool voor biomedische onderzoekers om een nieuwe manier te ontwikkelen voor onderzoek naar persoonlijke gezondheid, medicijngebruik en de genetische aanleg. Metabolomics weerspiegelt de impact van levensstijl, stress, dieet, medicatie, doorgegeven infecties, vervuiling etc. bovenop de genetische aanleg. De staat van de biochemie van het lichaam informeert over de gezondheidstoestand. Hiermee kan beter ingespeeld worden op de behoeften van de patiënt.

Supporting documentation

171123-MXL-presentation-for-RNE.pdf
download

Any questions?


Fabienne Smith
Gemeente Rotterdam
Stadsontwikkeling
Roadmap Next Economy

fabienne.smith@innovationquarter.nl

Naar magazine

Gerelateerd

project

Health Data Cooperative

Nieuws

The New Farm brengt voedselproductie naar de stad

In het pand waarin The New Farm is gevestigd werden vroeger telefoonkasten gemaakt door Philips. In 2013 besloot de gemeente […]

project

CO2 Minerals

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Sign up for Roadmap Next Economy
* = verplicht veld