PROJECT

Next Generation Woonwijken

Dit item is onderdeel van de volgende transitiepaden:

Toekomstbestendige woongebieden creëren

De inzet is om bestaande woonwijken te transformeren naar toekomstbestendige woongebieden. Met een integrale benadering wordt daarbij gezocht naar de synergie tussen technologische en sociale oplossingen. Door toepassing van innovaties in digitale en energie technologie wordt het leven in de wijk aangenamer gemaakt en kunnen de woonkosten voor de bewoners worden gereduceerd. Bijvoorbeeld door het realiseren van energieneutrale of zelfs (op termijn) energie producerende gebouwen. Of door de toepassing van sensoren en domotica, waardoor oudere mensen langer comfortabel en verantwoord thuis kunnen blijven wonen. Ook wordt gewerkt aan het opzetten van digitale wijkplatforms waarmee bewoners zelf de deeleconomie vormgeven en aan toegankelijke en schone transportvoorzieningen voor iedereen. Als eerste pilot wordt door woningcorporatie Woonstad gewerkt aan een businesscase voor Rotterdam Prinsenland.

Voor een uitgebreidere beschrijving, klik hier. Voor 2018 staan andere – vergelijkbare – projecten gepland in diverse andere wijken in de regio.

Supporting documentation

Next-generation-Urban-Areas.pdf
download

Partners

Any questions?


Fabienne Smith
Gemeente Rotterdam
Stadsontwikkeling
Roadmap Next Economy

fabienne.smith@innovationquarter.nl

Naar magazine

Gerelateerd

Nieuws

Introductie Roadmap Next Economy door Jeremy Rifkin

De Third Industrial Revolution en Roadmap Next Economy.

project

Nieuwe energie voor in de buurt

Nieuws

Cloud-engineers: de ICT’ers van de toekomst

In de afgelopen 25 jaar zijn steeds meer gezinnen en bedrijven computers gaan gebruiken. Computers die eerst groot en traag […]

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Sign up for Roadmap Next Economy
* = verplicht veld