PROJECT

Smart Industry Fieldlabs

Dit item is onderdeel van de volgende transitiepaden:

In 2017 is het programma Smart Manufacturing Industriële Toepassingen Zuid-Holland (SMITZH) ontwikkeld, dat in 2018 van start is gegaan. De ambitie van SMITZH is om uit te groeien tot een internationale hot-spot voor Smart Manufacturing. Een Digital Innovation Hub met internationale uitstraling. Een one-stop-shop loket waar bedrijven naar toe komen voor de technologie om hun hoogwaardige producten op concurrerende manier te laten maken, ook in kleine series en/of enkelstuks. Een regio waar productiebedrijven en toeleveranciers zich vestigen of uitbreiden vanwege het sterke ecosysteem van vraag en aanbod in kennis, innovatie en producten.

SMITZH richt zich op gebruikers èn ontwikkelaars van Smart Manufacturing en is bedoeld voor scale-ups, mkb en corporates. Onder deze brede groep bedrijven gaat de aandacht vooral uit naar de ‘innovators’ (koplopers) en ‘early adapters’ (voorlopers) en ten dele op de ‘early adopters’ (de eerste meelopers), omdat daarvan te verwachten is dat de bedrijven op tijd met Smart Manufacturing aan de slag gaan. In SMITZH zijn 8 fieldlabs.

SMITZH richt zich op Zuid-Holland, maar bedrijven en talenten uit alle landstreken en werelddelen zijn van harte welkom. De grote instroom van buitenlands talent in het regionale mbo (m.n. glastuinbouw), hbo en universiteiten zien we dan ook als een kans.

Partners

Any questions?


Fabienne Smith
Gemeente Rotterdam
Stadsontwikkeling
Roadmap Next Economy

fabienne.smith@innovationquarter.nl

Naar magazine

Gerelateerd

Nieuws

Floating Farm in het spannende Rotterdamse Makers district

“Dit jaar lopen de eerste koeien in de Merwe4Haven. Courage, Uit Je Eigen Stad (UJES) en Beladon zijn samen de […]

project

3D Portal

project

Rotterdam The Hague Innovation Airport

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Sign up for Roadmap Next Economy
* = verplicht veld