PROJECT

Trekvlietzone

Dit item is onderdeel van de volgende transitiepaden:

De stad Den Haag wil dat nieuwe stadsdelen vrij zijn van fossiele energie. Dit project kan een stadsverwarming- en koelsysteem leveren dat maximaal 1000 huizen kan bedienen met ruimteverwarming, koeling en water verwarmen. De thermische energie wordt opgeslagen tot 90 ° C met een efficiëntie van 90% over een periode van 6 maanden. Dit project kan garanderen dat alle gebruikte energie direct wordt afgenomen van zon en wind.

De financiële structuur moet nog verder uitgezocht worden. De totale investering is groot, een deel zal naar verwachting door de huiseigenaars zal worden terugbetaald als aansluitingsbijdrage. Het project zal de energietransitie versnellen en de CO2-uitstoot als gevolg van de verwarming en koeling in deze wijk voor 100% afnemen. Een aantal van dit soort projecten, zal ervoor zorgen dat fossiele brandstoffenfabrieken niet meer nodig zijn.

Wat gaan we doen

Daarnaast hopen we te bereiken dat:

Partners

Any questions?


Fabienne Smith
Gemeente Rotterdam
Stadsontwikkeling
Roadmap Next Economy

fabienne.smith@innovationquarter.nl

Naar magazine

Gerelateerd

project

Next Generation Woonwijken

Toekomstbestendige woongebieden creëren

project

Nieuwe energie voor in de buurt

Nieuws

Blocklab maakt Blockchain concreet

Blockchain maakt het mogelijk om de fijnmazigheid en de ‘smartness’ van een platformeconomie te realiseren, zonder dat daarbij een machtige […]

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Sign up for Roadmap Next Economy
* = verplicht veld